Biglia: "Nog altijd de grootste titelkandidaat"

VRIJDAG, 8 APRIL 2011, 11:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een speeldag schorsing is Lucas Biglia er tegen Club Brugge weer bij. "Maar alleen kan ik niks veranderen", vertelt hij. "Als je verliest zoals tegen Standard, is het duidelijk dat er vooral iets schort aan de mentaliteit."


"Ik zag het al bij de opwarming: niet geconcentreerd. Dat kunnen we ons echt niet veroorloven", zegt Biglia vandaag in de kranten. "Als het zo slecht loopt als in de eerste helft, moet de hele groep reageren. Standard is een goeie ploeg, maar het stoort me dat een team dat al uitgeschakeld was voor de titel toch weer in de race komt."

Dat Anderlecht na het vertrek vooral moet terugvallen op jonge spelers, is voor Biglia geen excuus. "Dat is de politiek van de club en die respecteer ik. Toen ik op Anderlecht toekwam, was ik twintig en kreeg ik hulp van de oudere spelers. Nu is het mijn beurt om de jongeren te helpen. Het is niet dat er in deze groep geen kwaliteit aanwezig is. Het is alleen een kwestie van de jongeren speelminuten te geven. Op training zie je dat er geen zwakke spelers zijn bij Anderlecht."

De Argentijnse international beseft wel dat Anderlecht niet veel tijd heeft om het tij te doen keren. Toch gelooft hij nog volop in een tweede landstitel op rij. "Tegen Brugge zijn we iedereen revanche verschuldigd. Iedereen mag zijn mening hebben over Anderlecht. Wij zijn ervan overtuigd dat we nog altijd de grootste kanshebber op de titel zijn."

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.