Jacobs laat spelers strakker in het gareel lopen

VRIJDAG, 8 APRIL 2011, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de povere resultaten van de jongste weken heeft Ariël Jacobs de spelers voor hun verantwoordelijkheid geplaatst. Het moet gedaan zijn met praten over transfers en de spelers moeten ook langer op de club zijn.


De nederlaag tegen Standard was een dieptepunt, maar ook de malaise bij Anderlecht is al langer aan de gang. Dit zag ook Jacobs en daarom haalde hij begin vorige week de teugels strakker aan.

Eten op de club

De spelers worden voortaan om 9.30 uur op de club verwacht om samen te ontbijten. Vervolgens wordt er getraind om 11 uur in plaats van om 10 uur en om 13 uur luncht iedereen samen op de club.

"Sinds het begin van het seizoen gaf ik de groep veel vrijheid op dat vlak, in de hoop dat de spelers hun verantwoordelijkheid zouden opnemen", zo vertelt Jacobs in De Morgen. "Maar de laatste tijd stelden wij bij de ochtendtraining een probleem van hydratatie en voeding vast. Als je iets geeft, maar er niets voor terugkrijgt, dan moet je andere maatregelen nemen."

Transfercircus pas na het seizoen

Volgens Jacobs zitten ook heel wat spelers met een transfer in hun hoofd en straalt dat af op de groep en de resultaten. "Van november tot maart werd er op de club meer gepraat over transfers dan over voetbal. Op een gegeven moment sprak de groep over niets anders meer", zo zucht hij.

"Minstens vijf spelers hielden maandenlang hetzelfde discours: 'Ik zit goed bij Anderlecht, maar ik heb de ambitie voor een stap hogerop'. Dat betaal je uiteindelijk cash. De spelers die op het punt staan te vertrekken, zitten met hun hoofd elders. Diegene die moeten blijven, zijn ontgoocheld en de rest van de kleedkamer is minder geconcentreerd."

Eind januari al greep Jacobs hier in. "Ik heb gezegd dat ze de knop moesten omdraaien tot in juni. Maar met het vertrek van Boussoufa is het circus spijtig genoeg weer begonnen. De wil is altijd wel aanwezig geweest in deze groep, maar onbewust speelden vele met de handrem op."

Individuele gesprekken

Maandag hield Jacobs een groepsvergadering en de dagen daarna sprak hij ook individueel met verschillende spelers. Ook de trainingen werden aangepast. "In de huidige omstandigheden weten de spelers niet echt meer waar ze aan toe zijn. Dan moet je terugkeren naar de basis van het voetbal: het spel simpel houden, leren tackelen en met engagement in duel gaan."

Nu is het aan de spelers om te tonen dat ze het hebben opgepikt. "We kunnen enkel uit dit dal kruipen door resultaten en prestaties. Een zes op zes tegen Club Brugge en Genk zou ons opnieuw lanceren, maar dat is sneller gezegd dan gedaan."

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.