"Nog 9 wedstrijden om kampioen te worden"

DONDERDAG, 7 APRIL 2011, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jonathan Legear sprak gisteren uitgebreid met de pers. Volgens hem heeft Anderlecht nog steeds de grootste kans om kampioen te worden. "In onze volgende twee wedstrijden tegen Club Brugge en Genk moeten we minstens 4 op 6 halen."


Anderlecht nam zondag een valse start in de play-offs. "Als Luikenaar deed dit mij extra veel pijn. Wij waren nergens en het engagement bij Standard was veel groter. Zij wonnen alle duels, wij kwamen overal te laat. We moeten lessen trekken uit deze nederlaag en naar de toekomst kijken", zo vertelde Legear.

Toch wil hij niet dramatiseren. "Elke voetbalploeg heeft mindere periodes. Kijk naar Inter. Vorig jaar wonnen ze de triple, maar door de nederlagen tegen Schalke en AC Milan verspeelden ze op één week tijd hun titel- en CL-kansen. Wij hebben nog negen wedstrijden om kampioen te worden."

"Marecek uitfluiten heeft omgekeerd effect"

Zondag trekt Anderlecht naar Brugge. Een overwinning en een goede prestatie zijn een must. "We moeten tonen dat wij Anderlecht zijn en altijd terugvechten. Dat moeten we doen voor onze supporters, voor ons bestuur en voor onszelf", aldus Legear.

Een aantal spelers zal dan wel hun vertrouwen moeten terugwinnen. Hiervoor wijst Legear ook richting supporters. "Als Marecek drie slechte passes geeft en het publiek begint te fluiten of de ploegmaats uiten te fel hun ontgoocheling, dan durft die jongen niets meer. We moeten spelers als Marecek net aanmoedigen en dan lukt het wel. Onze jongeren hebben veel talent, maar je mag geen mirakels verwachten van hen."

"We missen iemand als Van Damme"

Uiteraard kreeg Legear ook de vraag voorgelegd of de huidige malaise het gevolg is dan het vertrek van Boussoufa. "Ik vind het te gemakkelijk om telkens te wijzen naar spelers die er niet bij zijn. Boussoufa, Polak en Van Damme die weg zijn, Biglia die geschorst was tegen Standard."

Toch meent Legear dat Anderlecht een vervanger voor Boussoufa nodig heeft. "In onze huidige spelerskern is er niemand die zijn rol kan overnemen. We moeten het seizoen uitspelen zonder Boussoufa en hem dan vervangen door een goeie transfer, eenzelfde type speler: iemand die assists geeft en doelpunten maakt."

Na het vertrek van Polak en Boussoufa menen sommigen dat Anderlecht een speler mist die eens met de vuist op tafel slaat als het slecht gaat. Niet akkoord, vindt Legear. "In al die jaren heb ik Polak of Boussoufa nooit op tafel zien kloppen."

"Elke ploeg kan natuurlijk een speler als Jelle Van Damme gebruiken, maar dan vooral omwille van zijn volume en duelkracht. In zijn eentje verzet Jelle het werk van drie spelers. Zo'n speler kunnen wij ook gebruiken", geeft Legear wel toe.

"Dit was niet mijn zoveelste spierblessure"

Tegen Standard speelde Legear in de rol van Boussoufa op links. Een groot succes was dit nog niet. "In een ploeg die goed draait is het natuurlijk makkelijker om op links te voetballen. Een Anderlecht-speler moet tweevoetig zijn en ik heb enkele goeie voorzetten met links gegeven, maar misschien zocht ik net iets te veel mijn rechtervoet."

"Ik was ook nog niet honderd procent in topvorm na mijn blessure", zo gaat hij verder. "Tegen Club Brugge zal ik fysiek weer top zijn. Dit was niet mijn zoveelste spierblessure, want de vorige dateerde al van zes maanden geleden."

"Anderlecht blijft favoriet voor de titel"

Tot slot de vraag of Legear nog gelooft dat Anderlecht kampioen kan worden. "De titelstrijd zal duren tot het bittere eind. Genk, Gent, Club Brugge en Standard kunnen nog kampioen worden, maar Anderlecht blijft de grote favoriet."

"Wij haalden in de reguliere competitie de meeste punten in de onderlinge duels met ploegen uit Play-off 1. Al het goeie werk van de voorbije maanden is niet plots verloren gegaan omdat we enkele weken slecht hebben gespeeld. Anderlecht is altijd de grote favoriet."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.