"Ik beloof een nieuwe ploeg te bouwen"

DINSDAG, 5 APRIL 2011, 09:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Studio 1 op RTBF werd Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck gisteren het vuur aan de schenen gelegd. Hij gaf toe dat het tegen Standard slecht was, maar vroeg begrip. Volgens hem zit Anderlecht aan het einde van een cyclus.


"Vorig jaar beslisten we om op Van Damme na de ploeg bij elkaar te houden. Door omstandigheden is eerst Polak en dan Boussoufa vertrokken", zo vertelt Van Holsbeeck. "Als dan ook Biglia niet meespeelt, dan voel je dat op het veld. De afwezigheid van Biglia was wat mij betreft bepalend."

"Wij wilden Boussoufa twee miljoen bruto geven per jaar"

Het vertrek van Boussoufa lijkt zware gevolgen te hebben voor dit kampioenschap. "Maar met de acht miljoen netto die de Russen ons gaven en met wat Mbark bij Anzhi kon verdienen, was deze transfer niet tegen te houden", aldus Van Holsbeeck. Anderlecht wou trouwens erg ver gaan om Boussoufa te houden. "Wij wilden Bous twee miljoen euro bruto per jaar bieden. Ik kan je ons contractvoorstel laten zien."

"Het klopt dat we nu onze rekening vullen, maar je moet ook beseffen dat Anderlecht zwaar investeert in het jeugdcomplex in Neerpede. Dat project kost twaalf miljoen. Maar ik beloof onze supporters ook dat we een nieuwe ploeg zullen bouwen."

"Trainer buiten gooien is geen oplossing"

Bij verschillende supporters groeit ook de kritiek op Ariël Jacobs. De Anderlecht-coach zou te defensief spelen. Van Holsbeeck blijft echter achter Jacobs staan. "Maar Ariël heeft Boussoufa en Polak niet verkocht he. Hij draagt niet de schuld van de huidige malaise. Een trainerswissel zou niets oplossen. Kijk maar naar Charleroi en Eupen. De trainer buitensmijten is geen oplossing."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.