Vader: "Romelu krijgt weinig bruikbare ballen"

DINSDAG, 5 APRIL 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Samen met heel Anderlecht levert Romelu Lukaku al enkele weken zwakke prestaties af. Zijn vader zoekt verzachtende omstandigheden. "Hij is dan ook nog maar 17, hé. Bovendien is Romelu afhankelijk van wat er rond hem gebeurt."


"Als de hele ploeg in elkaar zakt, dan gebeurt met hem hetzelfde. Een diepe spits is nu eenmaal aangewezen op de aanvoer en ik denk dat iedereen kan zien dat Romelu match na match weinig bruikbare ballen krijgt", vertelt Roger Lukaku in Het Laatste Nieuws.

"Ik wil gerust ook toegeven dat Romelu niet in z'n beste vorm steekt, maar dat moeten we niet overdrijven. Vorig jaar had hij na het reguliere seizoen 15 doelpunten, nu waren er dat 12. Zo dramatisch is het met zijn persoonlijke vorm dus ook niet gesteld."

"Persstop is goede zaak"

Een tijdje geleden verkondigde vader Lukaku zich ongerust te maken over de prestaties van zijn zoon bij Anderlecht na de winterstop. De onrust die toen ontstond, is intussen uitgeklaard. "Ik heb een lang en positief gesprek gehad met Herman Van Holsbeeck en dat volstaat voor mij. De situatie is nu uitgeklaard. Wat daar gezegd is, hou ik liever voor mezelf", aldus Roger.

Romelu zelf liet onlangs weten voorlopig niet meer met de pers te praten. Zijn vader vindt dit een goede zaak. "Romelu heeft zelf voor die persstop gekozen, niemand heeft hem daarvan moeten overtuigen. En ik begrijp hem heel goed, want alles wat hij zegt, daar springen jullie meteen op. Dat maakt het bijzonder lastig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.