Chatelle: "Anderlecht blijft favoriet voor titel"

DINSDAG, 5 APRIL 2011, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Thomas Chatelle, momenteel door Anderlecht verhuurt aan NEC, speelde in het verleden ook voor RC Genk. Het Laatste Nieuws vroeg hem de titelkansen van beide clubs in te schatten. "Anderlecht is volgens mij toch het best gewapend."


"Het is te vroeg om nu al te zeggen dat Genk de grote titelfavoriet is, voor mij blijft dat Anderlecht", zo vertelt Chatelle, die Genk in januari 2008 ruilde voor Anderlecht. "Genk is een serieuze kandidaat, dat wel, want ze presteren regelmatig. Maar ook zonder Boussoufa heeft Anderlecht voldoende kwaliteit om de titel te pakken."

"Genk heeft dan weer het voordeel dat het minder druk heeft dan Anderlecht. Al zal de druk wel toenemen nu ze eerste staan. Dat kan in het voordeel van Anderlecht spelen: de druk is verlegd", aldus de middenvelder.

"Anderzijds heeft Genk met Vercauteren een trainer in huis die met daar wel raad mee weet. Zaken zoals een kern en blessures spelen zeker een rol in de titelstrijd, maar net zo belangrijk is hoe spelers presteren onder druk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.