Van Himst: "Het kan niet meer erger worden"

DINSDAG, 5 APRIL 2011, 08:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een gesprek met Sporza drukt Anderlecht-icoon zijn ongerustheid uit over de malaise die er bij zijn club heerst. "De ploeg speelt zonder vertrouwen", zegt hij. "Als ik Anderlecht zo bezig zie, dan vrees ik voor de play-offs."


"Het voetbal van Anderlecht is niet goed, maar dat dateert niet van vandaag", zo vertelt Van Himst. "Tegen Gent en Standard was het heel slecht. Erger dan tegen Standard, dat toch met een halve B-ploeg speelde, kan het niet worden. Iedereen praat nu over Boussoufa, maar ook met hem was het al maanden niet goed. Het is een soep zonder fond. De fond van Anderlecht is niet goed."

Eén duidelijke oorzaak van het probleem ziet de oud-speler en -coach niet. "Het ligt aan alles een beetje. Maar ze spelen zonder vertrouwen. Neem nu Suarez: een heel goeie voetballer, maar het kopje gaat snel naar beneden. Als ze echt vertrouwen hebben, loopt alles vijftig procent beter. Oké, het loopt nu wat minder, maar ze hebben al bewezen dat ze het kunnen. Anderlecht is geen superploeg, maar kan beter."

Van Himst wijst ook op de matige prestaties van Lukaku de jongste weken. Volgens hem is Ariël Jacobs mede schuldig aan. "Lukaku speelt al maanden alleen vooraan en krijgt veel diepe ballen. Die man vooraan kan dat één maand, twee maanden, drie maanden aan, maar dan heeft die rust nodig. En ik spreek, als ex-spits, uit ervaring."

Volgende zondag trekt Anderlecht naar Brugge. Wat daar? "Als ze weer zo spelen, zie ik ons daar niet veel halen. Gelukkig moet Genk zondag zelf naar Standard. Gelukkig komt Biglia terug. Ik ga niet zeggen dat dat een wereldvoetballer is, maar hij kan een bal bijhouden en is intelligent."

Het volledige audiofragment kan u hier beluisteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.