De Sutter: "Manifest gebrek aan initiatief"

MAANDAG, 4 APRIL 2011, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter was tegen Standard opnieuw één van de betere Anderlecht-spelers, maar ook hij kon de ploeg niet op sleeptouw nemen. "Er klopt iets niet met ons spel. Ons voetbal is heel stroef. De vlotte combinaties zijn schaars."


"Vandaag hebben we een manifest gebrek aan initiatief getoond", aldus De Sutter in Het Laatste Nieuws. "Ja, natuurlijk heeft dit met vertrouwen te maken. Tegen Standard wordt plots aan een jongen als Marecek gevraagd om de ploeg te dragen. Hij deed zijn best. Maar vandaag haalt hij zeker nog niet het niveau van een Biglia."

Volgens de spits miste Anderlecht te veel dragende spelers of zijn deze nog niet in topvorm. "Legear pas terug uit blessure, Suarez idem, Biglia geschorst en Polak en Boussoufa er niet meer bij, dat waren toch de jongens die vorig seizoen de lijnen uitzetten. Als die er niet bij zijn of pas opnieuw fit zijn, ja, dan kan je geen topniveau halen."

Mentaliteit was volgens De Sutter wel aanwezig. "de strijdlust was er. Dat was niet het probleem. We hadden meer moeten voetballen. Zeker de laatste twintig minuten, waar we het gevoel hadden de betere ploeg te worden en over Standard heen te kunnen gaan. Maar die laatste twintig minuten hebben we nog alleen lange ballen naar voor getrapt."

Tijd nu om de knop volledig om te draaien en dan zit de titel er zeker nog in. ""Dit is pas de eerste wedstrijd van de play-offs. We moeten vooruitkijken en nu in iedere wedstrijd voor winst gaan. Nu moeten we maar eens gaan winnen op Brugge volgend weekend."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.