Proto: "Met drie spelers op niveau lukt het niet"

MAANDAG, 4 APRIL 2011, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Dit is gewoon triestig." Met deze woorden vatte Silvio Proto de prestatie van Anderlecht samen. "Een zinniger antwoord kan ik niet verzinnen. Niet alleen de verdedigers waren ondermaats. Ook de aanvallers raakten geen bal."


"Zo kan je natuurlijk niet scoren, laat staan winnen", vertelt Proto in Gazet van Antwerpen. "Maar verwacht van mij niet dat ik een of meerder ploegmaats publiekelijk ga afmaken. Dat is mijn stijl niet. Maar als je drie spelers hebt op niveau en de rest speelt slecht, dan lukt het nooit."

De afwezigheid van Boussoufa heeft er volgens Proto niets mee te maken. "We hebben al topwedstrijden gewonnen zonder hem. Het is een kwestie van mentaliteit. Het eerste doelpunt is daar een perfect voorbeeld van. In een en dezelfde fase krijgt Standard drie mogelijkheden om te scoren en wij staan er gewoon op te kijken. Voor een doelman is dat heel frustrerend."

"Na zo'n wedstrijd kan je enkel besluiten dat heel de groep te kort kwam", aldus Proto. "Het voordeel is wel dat je heel gemakkelijk aan de groepsmentaliteit kunt werken. Ik blijf er bij: de grootste tegenstander van Anderlecht is Anderlecht zelf."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.