Jacobs: "Individueel en collectief ondermaats"

MAANDAG, 4 APRIL 2011, 08:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht bakte er tegen Standard niks van en dat stemt coach Ariël Jacobs ongerust. "Onze prestatie was zowel individueel als collectief onder de maat", zo stelde hij. "Als je zo presteert, kan het slecht aflopen."


"Zeker als je dan ook nog eens drie goals in geschenkverpakking weggeeft. Als het bij de rust al 0-2 staat, loop je achter de feiten aan. Dan wordt het moeilijk", aldus de Anderlech-coach in Het Laatste Nieuws. "Niet onverdiend, maar vooral op karakter kwamen we nog terug tot 1-3."

Even hoopte Jacobs nog op meer. "Als die bal van Legear er nog ingaat, wordt het terug een match. Maar we hebben te weinig getoond dat we wilden winnen. Dat het anders zal moeten, is duidelijk. Het zou maar erg zijn als we geen honger hadden naar het kampioenschap."

Boussoufa wordt gemist

Vooral voetballend stelde Anderlecht opnieuw teleur. Voor de rust speelde het amper een kans bij elkaar. "Het gebrek aan automatismen speelde misschien mee", zegt Jacobs. "Maar er werden te veel verkeerde keuzes gemaakt. Je voelde zo het gebrek aan vertrouwen en durf. Niemand nam dan ook verantwoordelijkheid. Als er niemand opstaat, wordt het moeilijk."

Al snel wordt dan terug gedacht aan de vertrokken Boussoufa. "Het is niet alleen een kwestie van creativiteit, maar ook van verantwoordelijkheid nemen in dit soort matchen. Maar toch wil ik daar verder niet bij stilstaan, want Boussoufa is er niet meer."

"Anderen zullen moeten opstaan. Dat is gewoon de realiteit. Maar je kan ook niet zomaar op bestelling zeggen: Boussoufa is weg, speler x of y neemt het over", zo stelt Jacobs.

Keuze voor Seck

Tot slot legde Jacobs ook nog uit waarom hij Ablaye Seck voor het eerst liet starten. Mazuch sukkelde met een kleine blessure, maar dat was niet de enige reden.

"Ondrej had wat last van de adductoren, maar hij was de laatste matchen ook niet al te best bezig. Dan moet je een keuze maken. Ik was al blij dat Juhasz verder kon spelen nadat hij in het begin van de match wat voelde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.