Biglia: "Enorm verrast door aanvoerdersband"

ZATERDAG, 2 APRIL 2011, 19:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia lijkt stilaan zijn plaats verworven te hebben bij de Argentijnse nationale ploeg. Tegen Costa Rica was hij dinsdag zelfs één helft aanvoerder. "Dit verraste me enorm. Voor mij was dat een extra teken van vertrouwen."


"Ik denk dat ik hem kreeg omdat de coach me kent en weet wat ik kan", zo vertelt Biglia op de officiële website van Anderlecht. "Voor extra motivatie zorgde dit wel niet. Daarvoor heb ik die band niet nodig. Maar ik ben natuurlijk wel heel blij. Ik heb er ook hard voor gewerkt."

Het volgende doel voor Biglia is dan ook duidelijk: "Ik wil deelnemen aan de Copa America in juni", zo zegt hij. "Maar ik besef dat ik daar nog hard voor zal moeten werken. Nu ligt de bal in mijn kamp. Het is nu aan mij om te tonen dat ik over de nodige kwaliteiten én zin beschik om in het team te blijven."

"Toekomst bekijken na het seizoen"

De voorbije maanden klonk het vaak dat Biglia België moet ruilen voor een groter kampioenschap met het oog op zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Maar "Onze bondscoach Sergio Batista heeft me op het hart gedrukt dat ik moet stoppen met zeggen."

"Ikzelf wil nu liever niet spreken over mijn toekomst. De play-offs staan voor de deur én ik heb nog een contract tot 2012. Ik leef momenteel van dag tot dag en ik ben heel rustig. We zien wel op het einde van het seizoen", zo houdt hij de boot voorlopig af.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.