"Anderlecht is op zijn best in topmatchen"

VRIJDAG, 1 APRIL 2011, 11:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht begint dit weekend als leider aan de play-offs. Manager Herman Van Holsbeeck wil aan het eind van de rit pronken met de landstitel. "We gaan proberen te bewijzen waarom we al zo lang een topclub zijn."


"Wij hebben het meeste te verliezen", beseft de Anderlecht-manager in een gesprek met Sporza. "Maar Anderlecht is op zijn best in topmatchen."

"Ons voordeel is wel dat we een misstap kunnen begaan. Puntenverlies hoeft niet meteen dramatisch te zijn. Voor andere ploegen is dat niet het geval", aldus Van Holsbeeck. Winst tegen Standard zet de Luikenaars zondag immers op elf punten achterstand.

"Andere spelers willen zich tonen nu Boussoufa weg is"

Deed Anderlecht er niet slecht aan om vlak voor de play-offs met Boussoufa zijn meest bepalende speler te verkopen? "Mbark wou iets anders en wanneer je dat als club voelt, moet je daar rekening mee houden", zo vindt Van Holsbeeck.

"Andere spelers kunnen zich nu bewijzen. Toen Boussoufa er was, vroeg hij de bal en kreeg hij hem ook. Nu zullen we anders moeten/kunnen spelen. Ik voel dat andere spelers zich nu willen tonen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.