De Sutter: "Ik blijf niet op de bank zitten"

VRIJDAG, 1 APRIL 2011, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Gent was hij de grote man met twee doelpunten, maar dit weekend zit Tom De Sutter mogelijk weer op de bank. Na het seizoen wil hij daarom eens goed nadenken over zijn toekomst. "Als Lukaku blijft, wordt het heel moeilijk."


Vorige week verkondigde de manager van De Sutter nog dat zijn poulain momenteel het vijfde wiel aan de wagen is. "Ik denk dat iedereen dat op dit moment een beetje denkt over mij. Ik vind dat we nu vooral met de play-offs en de titel moeten bezig zijn en niet met randzaken", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Toch is De Sutter niet gelukkig met de huidige situatie. "Soms kom ik wel eens gefrustreerd uit de hoek, maar privé weegt het niet door en zolang het daar goed zit, is werk bijzaak. Als ik nu een kans krijg om te spelen, moet ik tonen dat ik klaar ben om de rol van Lukaku in te vullen wanneer die vertrekt."

Maar wat als Lukaku deze zomer niet vertrekt? Heeft De Sutter dan nog toekomst bij Anderlecht? "Dan weet ik dat het heel moeilijk zal worden. Misschien moet ik dan gewoon aan de trainer vragen wat hij in me ziet voor de toekomst. Ik ga niet blijven op de bank zitten."

"En als je veel op de bank zit, ga je tegen je zin naar je werk gaan. Ik ben bang dat ik het plezier in het voetbal zal verliezen. Dan gaan je prestaties achteruit en zit je in een vicieuze cirkel", aldus de spits.

Van Holsbeeck: "De Sutter nummer één als Lukaku vertrekt"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck begrijpt de frustraties van De Sutter, maar hoopt toch dat hij ook volgend seizoen voor Anderlecht speelt. "We rekenen heel fel op hem tijdens deze play-offs maar ook voor volgend seizoen", zo zegt hij.

Zeker als Lukaku vertrekt. "We zouden dan een totaal ander type spits kunnen binnenhalen. De Sutter zou dan nummer 1 kunnen worden en Veselinovic zijn eerste vervanger."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.