Van Holsbeeck: "Ons voetbal wordt karikatuur"

VRIJDAG, 1 APRIL 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Al de clubs die naar de rechtbank trekken, doen het imago van het Belgisch voetbal geen goed. Dat maakt Herman Van Holsbeeck ongerust. "Het is tijd dat alle clubs de reglementen van de bond respecteren", zo vertelt hij bij Sporza.


"Het houdt niet meer op. De ene club dient een klacht in en de andere club stapt naar de rechtbank. Zo wordt ons voetbal onbestuurbaar. Het wordt een karikatuur", zucht de Anderlecht-manager. "Dit is dramatisch voor ons voetbal in z'n totaliteit."

Van Holsbeeck verwijst ook naar de beslissing van Uitvoerend Comité om Anderlecht - Standard te verzetten (wat nadien wel ongedaan gemaakt werd door de Kalendercommissie, red.) "Dit heeft de poort opengezet voor andere klachten. Ik hoop dat alles goedkomt en dat de play-offs komend weekend kunnen beginnen."

Deze voormiddag doet de rechtbank immers uitspraak in een zaak die Eupen indiende. Als de Duitstalige club gelijk krijgt en Lierse-speler Adesanya niet mocht spelen, dan komen de play-offs op de helling te staan.

"Laat alle clubs een charter tekenen"

Van Holsbeeck wil vermijden dat in de toekomst nog meer clubs naar de (burgerlijke) rechtbank trekken. "Daarom stel ik voor dat iedere club een charter moeten tekenen waarin de club belooft om de reglementen en de bevoegdheden van de bond te respecteren. Anders mag die club niet deelnemen."

"Als zo'n charter er niet komt, dan zie ik de toekomst somber in. Want als het zo voortgaat, dan worden we de pineut van Europa."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.