Standard speelt zondag, maar niet van harte

VRIJDAG, 1 APRIL 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard besliste gisteren om niet meer in beroep te gaan en zich neer te leggen dat het zondag tegen Anderlecht speelt. Van harte is het echter niet. "Het gebrek aan actie is geen signaal dat we akkoord gaan", zegt de club.


Het Uitvoerend Comité van de Voetbalbond gaf Standard begin deze week gelijk en verplaatste de topper naar zaterdag. Omdat het volgens de burgemeester van Anderlecht onmogelijk was die dag te veiligheid rond de match te garanderen, besliste de Kalendercommissie Anderlecht - Standard toch op zondag te houden.

"Standard vindt dat het imago van de bond en Profliga beschadigd is door tussenkomsten van buitenaf op de organisatie van de competitie", zo verwijst Pierre François, de directeur-generaal van Standard, naar Anderlecht-burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven.

"De burgemeester meende dat de match om veiligheidsredenen enkel op zondag om 18 uur kon plaatsvinden. Wat een toeval! Wij weten dat er versterking uit andere politiezones werd voorgesteld maar dat dit werd genegeerd", zo gaat hij verder.

"We zullen de gevolgen van deze hinderlijke herhaling nauwgezet opvolgen. Standard eist respect. Met vijf spelers hebben we meer dan wie ook bijgedragen aan de wederopbouw van de Rode Duivels. Bij de twee overige clubs (Anderlecht en Gent, red.) bleef de speeltijd van hun spelers op nul staan. Standard verdiende beter."

Bron: Sporza.be en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.