Nzolo en niet Van de Velde fluit topper

VRIJDAG, 1 APRIL 2011, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jérôme Efong Nzolo en niet de geblesseerde Joeri van de Velde fluit zondag Anderlecht - Standard. Nzolo was ook de arbiter tijdens de wedstrijd waarin Wasilewski zijn been brak. "Een onzalige herinnering", zo kijkt hij terug.


Op zondag 30 augustus 2009 vond ongetwijfeld de zwartste Anderlecht - Standard ooit plaats. In een erg geladen wedstrijd brak Marcin Wasilewski zijn been na een tackle van Axel Witsel. "Een onzalige herinnering. Maar dat incident achtervolgt me niet meer", zo vertelt Nzolo vandaag in Het Belang van Limburg.

"Nachtmerries heb ik aan dat voorval niet overgehouden. In dat geval zou ik nu niet meer fluiten. Maar ik zou wel liegen als ik zeg dat ik die botsing helemaal uit mijn geheugen gewist heb. Af en toe denk ik er nog wel eens aan terug."

Nzolo geeft ook toe lessen getrokken te hebben uit die bewuste wedstrijd. "Ik fluit nu niet bewust anders dan vroeger. Maar als scheidsrechter en als mens leer je elke dag nog bij en word je meer ervaren", zo omschrijft hij het.

Voor de rest wil hij niet te veel terugdenken aan de wedstrijd uit 2009. Zondag wordt een andere wedstrijd. "Het is intussen bijna twee jaar geleden. Intussen heb ik alweer wedstrijden van beide clubs geleid. Dus zie ik niet in waarom ik nu met knikkende knieën aan deze opdracht zou beginnen", aldus de scheidsrechter met de grote glimlach.

Jeurissen: "Nzolo speelde geen actieve rol bij het incident"

Ook scheidrechtersbaas Robert Jeurissen denkt niet dat Nzolo dezelfde zware avond wacht als de vorige keer. "Jérôme speelde geen actieve rol in het incident Witsel-Wasilewski, ik zie geen reden om hem deze match niet te laten fluiten."

"Ik denk ook dat het tijd is om twee jaar na datum dat bewuste incident definitief af te sluiten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.