Van Holsbeeck over transferbeleid Anderlecht

DINSDAG, 30 NOVEMBER 2010, 10:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad sprak manager Herman Van Holsbeeck over mogelijke transfers. Zo vertelde hij dat Anderlecht een hoofdprijs wil vangen voor Romelu Lukaku. "Maximaal vijftien clubs in de wereld kunnen hem betalen."


"Wie met 20 miljoen euro aankomt, zal van een kale reis terugkeren. We willen meer voor Lukaku. Veel meer", aldus Van Holsbeeck. "In januari zal hij wellicht niet vertrekken, hij heeft aangegeven dan nog te willen blijven. We zullen in de zomer opnieuw overleggen. Maar onze houding is zeker niet: 'take the money and run'. Het is niet uitgesloten dat Romelu een paar jaar blijft."

Spelers verhuren met twee doelen

Van Holsbeeck sprak er ook over de toekomst van Bulykin en Reynaldo. "We hebben twee bedoelingen met uitleenbeurten. Ten eerste spelers de kans te geven zich te ontwikkelen, de tweede bedoeling kan zijn om een deel van de waarde van een speler te recupereren", aldus Van Holsbeeck. "Reynaldo, die veel vorderingen maakt bij Cercle, zit in de eerste geval, Bulykin in het tweede."

Anderlecht wil in de toekomst nog meer jongeren uitlenen om ervaring op te doen. "Want het is dramatisch dat Tioté nu sterkhouder is bij Newcastle terwijl hij bij ons geen kansen kreeg. Hij bewijst dat hij een topper is. Gelukkig was ik vroeger wel al overtuigd van zijn kwaliteiten, waardoor we 2,5 miljoen euro voor hem hebben gekregen en 3,5 miljoen voor Lamah."

Jovanovic

Een speler die ook soms genoemd wordt bij Anderlecht, is Milan Jovanovic, zeker nu hij bij Liverpool op een zijspoor zit. "Jovanovic is een speler met het profiel van Anderlecht. Toen hij bij Standard speelde, is hij altijd zeer correct geweest tegenover Anderlecht."

"Maar zijn salaris overstijgt ver wat wij kunnen geven. Als hij geen water bij de wijn wil doen, wordt dat heel moeilijk." Op de vraag of Anderlecht al gepolst heeft voor een transfer van Jovanovic, wou Van Holsbeeck niet antwoorden.

Op zoek naar Belgen

Volgens Van Holsbeeck wil Anderlecht in de toekomst ook op zoek gaan naar jonge Belgen om de selectie te versterken. "Het is de visie van Anderlecht om voortaan nog nadrukkelijker op zoek te gaan naar alles wat Belgisch en goed is. Omdat de reglementen van de UEFA evolueren naar dat je meer Belgen moet hebben."

"Binnenkort kunnen we het ons niet meer permitteren om buitenlanders op de bank te hebben. Juhasz en Mazuch zijn onze vaste centrale verdedigers, maar daarnaast willen we een Belgische stand-in die op één of meer posities kan spelen."

Vertrekt Biglia?

In de marge van zijn eerste selectie voor Argentinië, kreeg Lucas Biglia van zijn bondscoach te horen dat hij naar een betere competitie moet als hij vast bij de nationale ploeg wil komen. Deze boodschap is ook bij Anderlecht aangekomen.

"We houden dus rekening met een vertrek van Lucas. Tijdens de zomer of in januari. Bij een goed bod is een transfer ook in januari bespreekbaar", zo besluit van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.