Zitka: "Fantastisch en emotioneel moment"

DINSDAG, 30 NOVEMBER 2010, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Zitka werd voor de wedstrijd tegen Charleroi bedankt voor acht jaar trouwe Anderlecht-dienst. De Tsjech werd er zowaar emotioneel van. "Ik heb eindelijk echt afscheid kunnen nemen", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.


"Het was een fantastisch en emotioneel moment. Ik had uit voorzorg zakdoekjes in mijn zak gestoken", aldus Zitka. "Ik heb ook even met Herman Van Holsbeeck gepraat over een mogelijke functie bij Anderlecht na mijn carrière, maar we hadden te weinig tijd."

Bij Sparta Praag fungeert Zitka voorlopig als tweede doelman na club-monument Blazek. "Ik heb al enkele wedstrijden gespeeld, maar Blazek heeft de ploeg al een paar keer recht gehouden", vertelt hij hierover.

"Het was voor mij wel moeilijk om na elf jaar in België terug te keren naar Tsjechië. Het leven is er verschillend en ik merk ook dat Anderlecht op professioneel vlak verder staat dan Sparta."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.