Deschacht: "Vroeger terugkeren dan voorzien"

ZATERDAG, 27 NOVEMBER 2010, 13:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is intussen een maand geleden dat Olivier Deschacht uitviel met een enkelblessure. Het Nieuwsblad zocht hem op om te zien hoe hij het stelt. "De eerste week is het leuk om geblesseerd te zijn, daarna niet meer."


"Je bent thuis, kijkt films, speelt Playstation, de vrienden komen langs, je moet niet iedere dag naar de training rijden. Dat is allemaal plezant. Maar de tweede week komen die vrienden niet meer, ben je al die spelletjes beu en heb je alle films gezien", zo kijkt Deschacht terug op de voorbije weken.

Intussen kan hij weer normaal stappen en is hij begonnen aan zijn revalidatie. "Sinds woensdag ben ik met enkelversterkende oefeningen begonnen omdat de krukken weg mochten. Die oefeningen hebben blijkbaar een enorm effect. Daarvoor mankte ik nog bij het stappen. Er was voorzien dat ik nog een week op krukken zou lopen, dus ik lig een week voor op schema. Dat is goed voor het moreel."

Nu hij de revalidatie is begonnen, brengt Deschacht ook weer meer tijd door op de club. "Ik voel me nu weer nuttig en bij de ploeg betrokken", zo vertelt hij. "Ik kleed me met de ploegmaats om in de kleedkamer. Anderhalf uur revalideren en een half uur losmaken is dat, terwijl ik voorheen thuis zat te wachten tot de blessure genas."

Als alles goed gaat, zou Deschacht eind februari weer kunnen voetballen. Zelf hoopt de aanvoerder er echter al eerder te staan. "Maar ik ga er alles aan doen om al begin februari mee te kunnen spelen. Op 8 januari zou ik graag al meegaan op stage naar La Manga. Ik voel me goed en ben optimistisch, dus is het een doel om vroeger terug te keren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.