Bulykin: "Terugkeren? Als ik eerlijke kans krijg."

VRIJDAG, 26 NOVEMBER 2010, 14:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dmitri Bulykin is hot in Nederland. Reden genoeg voor Het Nieuwsblad om de door Anderlecht verhuurde spits op te zoeken voor een babbel. "Hier in Den Haag heb ik mijn spelvreugde teruggevonden", zo vertelt hij.


Bij ADO ontpopte Bulykin zich in geen tijd tot publiekslieveling ."Geef hem alstublieft niet te veel publiciteit in België, anders is de kans klein dat hij hier mag blijven", zo vertelden de supporters tegen de journalist van Het Nieuwsblad.

Ook Bulykin heeft er enorm naar zijn zin in Nederland. "Het is werkelijk ongelooflijk. Ik kan nauwelijks door de stad wandelen of ze houden me tegen voor een handtekening of een foto. Ze hebben gewoon heel veel vertrouwen in me. En zeggen dat ik voorlopig maar aan 75 procent van mijn mogelijkheden zit."

"Complementair met Lukaku"

Waarom het bij ADO wel lukt en bij Anderlecht niet, daar hoeft Bulykin niet lang over na te denken. "Jacobs geloofde niet in mij, maar dat was zijn goed recht. Zelfs als De Sutter niet goed speelde, bleef ik op de bank. kreeg hooguit tien minuten om me te bewijzen."

"Toch vraag ik me soms af of ik niet complementair had kunnen zijn met Lukaku. We hebben dezelfde stijl. Ik geef graag leiding aan jongeren, dat ondervinden ze bij ADO ook."

Terugkeren? Of liever blijven?

Wat als Anderlecht beslit om Bulykin na zijn heropstanding bij ADO terug te halen? "Als ik een eerlijke kans zou krijgen, zou ik erover nadenken", aldus de Rus. "Anderlecht speelt toch bijna altijd voor de titel en doet vaak mee aan de Champions League."

Maar eigenlijk hoopt hij toch bij ADO te kunnen blijven. "Van Holsbeeck zal zich wel schappelijk opstellen. Ik reken op hem voor een definitieve transfer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.