Delferière: "Regels gelden ook voor Lukaku"

ZONDAG, 21 NOVEMBER 2010, 13:42 - Steven
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku heeft zaterdag zijn eerste rode kaart in zijn nog jonge carrière gekregen. De Anderlecht-spits pakt twee domme gele kaarten en moest in de toegevoegde tijd de wedstrijd verlaten. Jacobs hekelde de ref van dienst.


Anderlecht-trainer Ariël Jacobs vond de rode kaart en de beslissing van scheidsrechter Sébastien Delferière "getuigen van weinig psychologie".

De zeventienjarige spits kreeg een eerste gele kaart omdat hij na de 0-1 tegen de cornervlag trapte. Een 2e gele kaart volgde in de extra tijd omdat hij een bal wegtikte na het fluitsignaal.

"Als ik het mocht overdoen, geef ik die kaarten opnieuw", blijft scheidsrechter Delferiere in Het Nieuwsblad achter zijn beslissingen staan. "De regels zijn wat ze zijn en ze gelden ook voor Lukaku. Het is een leerproces waar hij door moet. Ik heb ook geleerd uit mijn fouten. Ik weet dat hij niets gemeens deed, maar reglement is reglement en laat ons hopen dat hij dit nu niet meer doet."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.