Rode Duivels: Gillet krijgt voorkeur op Proto

WOENSDAG, 17 NOVEMBER 2010, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jean-François Gillet van Bari en niet Silvio Proto zal vanavond het doel verdedigen van de Rode Duivels. Dat bevestigde bondscoach Georges Leekens na de training gisteren. "En in principe blijft hij ook de hele wedstrijd staan."


"Ik had voor de match tegen Oostenrijk al aan hem beloofd dat hij in doel mocht staan", klinkt het bij Sporza. Dit wil echter niet zeggen dat Proto geen kans meer zal krijgen. "Ik heb nog geen titularis en zal na de oefenmatch tegen Finland in eer en geweten een keuze maken."

Lukaku en Legear wel

Romelu Lukaku en Jonathan Legear mogen wel rekenen op een basisplaats. Samen met Moussa Dembele moeten zij voor offensief gevaar zorgen. Al blijft het wel afwachten of Legear kan spelen. Gisteren werd hij op training geraakt aan de enkel. Hij moest de training even staken, maar keerde wel snel terug.

"We moeten nu afwachten, want deze reis is voor hem geen geschenk. Maar we zijn misschien een speler kwijt", aldus Leekens. "Het is jammer, want hij speelde toch fantastisch tegen Oostenrijk. Hij zit in een goeie vorm, brengt diepgang en heeft een goeie pass."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.