"Wedstrijdfit zijn is niet gelijk aan inzetbaar zijn"

VRIJDAG, 12 NOVEMBER 2010, 13:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De vele blessures drijven Ariël Jacobs stilaan tot wanhoop. Klagen deed hij nog niet, maar hij vraagt toch begrip. "Ik zoek geen excuses, maar misschien zwijg ik al te lang. Er zijn er die klagen omdat ze twee spelers missen."


"En zelfs al recupereer ik een aantal spelers tegen Gent, dan nog blijft het verschil tussen inzetbaar zijn en echt wedstrijdfit zijn", zucht Jacobs in Het Nieuwsblad. "Er zijn spelers die al anderhalve week niet meer normaal hebben getraind."

"Het is de job van trainer om met blessures om te gaan. In het wielrennen heb je doping, in het voetbal zijn er blessures. Maar acht basisspelers missen is ook voor Anderlecht te veel. Vroeger had Anderlecht misschien 35 spelers in de A-kern, maar nu zijn er dat 24."

Toeval

Een oorzaak voor de vele blessures heeft Jacobs niet. Volgens hem is het allemaal toeval. "Biglia heeft een spierblessure, maar Deschacht en Rnic komen verkeerd neer, Juhasz maakt een verkeerde beweging tegen US Centre, terwijl Polak en Boussoufa uit het veld worden getrapt."

"En Legear? Ik heb het met Frutos meegemaakt dat ik dacht: die is vertrokken. Maar dan dook er toch een probleem op. Jona was maandag total loss. Tegen Brugge had hij al met een inspuiting gespeeld door last aan de rug."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.