Westerlo wipt Anderlecht B uit beker

VRIJDAG, 12 NOVEMBER 2010, 13:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er woensdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. Het werd 1-0. Paars-wit miste maarliefst zeven basisspelers en liet ook Polak en Lukaku voor de zekerheid op de bank.


Anderlecht begon aan de partij met het jonge en onervaren spitsenduo Badibanga en Kabananga. Deze laatste kreeg in de eerste helft twee kansjes, maar scoorde niet. Westerlo toonde zich met een schot van Henrique dat op de vuisten van Schollen belandde.

Net na de pauze scoorde de Braziliaan van Westerlo wel. Na dubbel buitenspel schoof hij de bal voorbij Schollen. Anderlecht reageerde via Kabananga en na een een-twee met De Sutter miste Lukaku voor open doel.

In de slotfase kreeg Westerlo nog een strafschop na licht contact tussen Bruls en Mazuch, maar De Petter trapte zwak in de handen van Schollen. Het bleef 1-0 en hierdoor is het bekeravontuur van Anderlecht voorbij.

Score: 1-0
Goal(s): 46' Henrique

Westerlo:De Winter, Farssi, Corstjens, Mravac, Vanaudenaerde, De Petter, Van Heerden (81' Bruls), Delen, Henrique, Dekelver, Iakovenko
Anderlecht:Schollen, Rnic (71' Polak), Bernardez, Mazuch, Lecjaks, Kouyaté (64' De Sutter), Kljestan, Gillet, Kanu, Badibanga, Kabananga (76' Lukaku)

Geel: 39' Rnic, 85' Bernardez
Rood: geen

Scheidsrechter:
Stadion: Kuipje



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.