Van Damme wil terugkeren naar Anderlecht

DINSDAG, 28 SEPTEMBER 2010, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is al even duidelijk dat Anderlecht Jelle Van Damme mist en nu blijkt dat Van Damme zelf ook Anderlecht mist. De Waaslander is ongelukkig in Wolverhampton en zou willen terugkeren naar wat hij "zijn tweede thuis" noemt.


Van Damme begon aardig bij Wolverhampton, maar een blessure en een nederlaag tegen Tottenham vorige week lijken hem zwaar op te breken. De jongste twee wedstrijden zat hij in de tribune. Bovendien valt het leven in Engeland hem ook zwaar. Zijn vrouw Elke is nog in België waar ze in november bevalt van hun tweede kindje.

In de Engelse media duiken nu verhalen op dat Van Damme zou willen terugkeren naar Anderlecht. De linkerflankspeler heeft nog geregeld contact met zijn oud-ploegmaats bij Anderlecht en zou bij hen hebben aangedrongen om zijn zaak aan te kaarten bij het bestuur.

Jacobs: "Terugkeer wordt niet makkelijk"

"Ik hoor die verhalen over Van Damme ook en het verbaast me", zei Ariël Jacobs gisteren in Extra Time op Canvas. "Ik heb wekelijks contact met Jelle via telefoon of sms. Het is heel snel gegaan. In de voorbereiding liep het nog goed, maar de wedstrijd tegen Tottenham heeft hem de das omgedaan."

"Bij de laatste interlandperiode heeft Van Damme nog gerevalideerd bij ons. Hij zei toen dat Anderlecht zijn tweede thuis was. Maar waarom heeft hij Anderlecht dan verlaten? Voor het geld? Dat begrijp ik", aldus Jacobs.

Jacobs lijkt niet weigerachtig te staan tegen een terugkeer van Van Damme. "Maar dat wordt sowieso niet makkelijk."

Van Holsbeeck: "Ik sluit niks uit"

De Morgen weet Van Damme gisteren telefonisch contact had met Herman Van Holsbeeck. "Ik hoor dat Jelle ongelukkig is in Engeland, maar Wolverhampton heeft hem voor drie miljoen aangetrokken", aldus Van Holsbeeck.

"Het wordt een moeilijk dossier, zelfs als we hem zouden willen huren vanaf januari. Wolverhampton gaat hem ons niet afstaan voor 2,5 frank. Maar ik sluit niks uit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.