Van Holsbeeck: "Voor de spiegel gaan staan"

VRIJDAG, 24 SEPTEMBER 2010, 14:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Samen met Ariël Jacobs sprak manager Herman Van Holsbeeck gisteren de spelersgroep toe. Allebei vertelden ze dat ze dit seizoen nog geen goede match hadden gezien. Trainer Jacobs wordt alvast niet als schuldige beschouwd.


"Als je vraagt of ik honderd procent achter de trainer sta, zeg ik volmondig ja", zegt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Als je me vraagt of ik achter de spelers sta, dan is dat een andere zaak. Het is duidelijk dat een prestatie als woensdag tegen Lierse onaanvaardbaar is. Als je met elf tegen tien een 0-1-voorsprong uit handen geeft is het nodig dat je voor de spiegel gaat staan."

"Toen we vorig jaar voor de dertigste keer kampioen speelden, was iedereen vol lof. Alle journalisten en analisten waren het erover eens dat Anderlecht een superteam had en het lastig zou hebben om de groep bij elkaar te houden. Welnu, ik stel vast dat op Van Damme na iedereen is gebleven. Het kan toch niet zijn dat al die andere spelers plots niet meer kunnen voetballen?"

Een van de pijnpunten dit seizoen is dat de nieuwkomers nog geen blijk hebben gegeven een meerwaarde te zijn. "Het klopt dat we van de nieuwe spelers nog niet veel gezien hebben. Maar we kochten die spelers om onze kern breder te maken. Ik zit lang genoeg in het vak om te weten dat je zulke spelers pas op het einde van het seizoen mag evalueren", antwoordt Van Holsbeeck hierop.

De manager verwacht dat de spelers tijdens de volgende drie wedstrijden (KV Mechelen, Hajduk Split en Standard) uit een ander vaatje zullen tappen en paars-wit snel weer op het niveau van vorig seizoen laten voetballen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.