Opinie: mag het wat meer zijn?

VRIJDAG, 28 SEPTEMBER 2018, 08:00 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Het seizoen is nog maar een paar maanden oud, maar we hebben reeds een paar debacles meegemaakt: kansloos tegen een tweedeklasser, Europees geklopt door de middenmoot van Slowakije. We hebben wat geduld geoefend, maar nu vragen we toch: "Mag het misschien wat meer zijn?"

We grijpen graag terug naar onze populaire reeks over het "DNA van RSCA" van eind vorig seizoen. Hierbij zochten we naar interessante verhalen van fans waaruit we vijf kenmerken van de club distilleerden. In hoeverre voldoet onze club momenteel aan deze vijf DNA-kenmerken? 

Tijdloos
Onze club is tijdloos. RSC Anderlecht is een naam die onlosmakelijk verbonden is met de voetbalgeschiedenis. Het wordt tijd dat onze spelersgroep voor de spiegel gaat staan en zich afvraagt: "Hoe zullen wij herinnerd worden?"Of misschien beter nog: "Zullen we überhaupt herinnerd worden?" 

Familiaal
Onze club steunt op een sterke paars-witte familie. Die band is sterk, maar onze populariteit is tanende. Hoe gaan we de jongere generatie overtuigen om lid te worden van onze paars-witte familie met zulke ondermaatse vertoningen? 

Virtuoos
RSC Anderlecht kenmerkt zich door het technisch verzorgde spel. En daar zit misschien het grootste pijnpunt momenteel. De technisch meest onderlegde spelers lijken onze youngsterste zijn. Maar jongeren dienen rustig te worden gebracht en hebben een leermeester nodig om naar op te kijken. Missen we die leermeester / spelmaker niet? Missen we toch niet wat creativiteit en kwaliteit? Waar is de Zetterberg van deze generatie? En hoe zal dit opgelost worden vooraleer de kloof met de tegenstand onoverbrugbaar geworden is?

Winnersmentaliteit
RSC Anderlecht heeft een roemrijk palmares, bij elkaar gevoetbald door spelers en trainers die wisten wat winnen was. Spelers die het embleem op hun shirt tot de laatste snik verdedigden. Wat er tegen Union (en bij uitbreiding tegen Trnava) op de mat werd gebracht, is beschamend voor het instituut dat Anderlecht is. Hebben we wel winnaars in onze kern? Waar is de "over my dead body" mentaliteit? Willen we überhaupt wel winnen?

Grandeur
Stijl, klasse, grandeur, ... Zulke dingen worden traag verworven en vervagen gelukkig genoeg niet snel. Onze club blijft een toonbeeld van grandeur binnen België, maar het blazoen mag nu écht wel eens opgepoetst worden. Maar wie gaat hier het voortouw nemen?

Werk aan de winkel dus, te beginnen met (en dus niet beperkt tot) een fenomenale reactie tegen STVV deze zondag! Bewijs ons ongelijk!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.