Kouyate: "Eerder Belgisch dan Senegalees international"

WOENSDAG, 28 APRIL 2010, 17:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door een blessure zal Cheikhou Kouyate dit seizoen niet meer spelen, maar toch loopt de Senegalees er deze dagen erg gelukkig bij. Zijn moeder en broer zijn immers op bezoek bij hem. "Het is schitterend ze hier bij mij te hebben."


"Net als mijn grootmoeder betekent mijn mama alles voor mij. Ik ben al op heel jonge leeftijd uit Senegal vertrokken en er gaat geen dag voorbij dat ik haar niet mis", vertelt Kouyate in SudPresse.

"Het zou schitterend zijn om haar voor altijd in België te hebben, maar dat is jammer genoeg niet mogelijk. Mijn mama is hertrouwd en heeft een familieleven in Senegal. Ik wil dat niet in de weg staan, haar geluk gaat voor het mijne. Ik neem wat me gegeven wordt, net zoals dit leuke bezoekje."

"Na het seizoen naar Senegal"

Kouyate zelf keert dan maar geregeld terug naar zijn thuisland voor een bezoekje. "Als het kampioenschap afgelopen is, keer ik samen met mijn moeder en broer terug en zal ik drie weken bij hen blijven zodat ik mijn batterijen opnieuw kan opladen."

"Ik was in de winter al teruggekeerd. Het deed me ongelofelijk veel goed want ik had nog nooit zo koud gehad. Ik dacht dat de winter nooit zou ophouden."

"Kans is groter dat ik ooit voor Rode Duivels speel"

Kouyate ziet zijn sterk seizoen bij Anderlecht nog niet beloond met een selectie voor de Senegalese nationale ploeg. "Natuurlijk zou ik ook voor Senegal spelen, als ze me zouden contacteren. Maar ik ga ook geen vijftig jaar wachten. Ik ga zelf m'n diensten ook niet aanbieden. Ik denk dat de kans groter is dat ik ooit voor de Rode Duivels speel."

Zijn moeder zou het alvast niet erg vinden mocht haar zoon Rode Duivel worden. "Cheikhou heeft zijn voetbalgeluk bij Anderlecht gevonden", vertelt ze. "Hij voelt zich Belg omdat hij zich hier op voetbalvlak heel gelukkig voelt. Ik zou heel fier zijn hem ooit met het shirt van jullie land om de schouders te zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.