Gillet: "We nemen laatste matchen nog serieus"

VRIJDAG, 23 APRIL 2010, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet sprak gisteren met de pers. Hij had het onder meer over de titelviering en zijn positie als rechtsachter. "Het maakt niet uit waar ik speel. Rechtsback of middenvelder, als ik maar speel", zo zegt hij hierover.


"Ik ben altijd bereid om de ploeg op eender welke manier te helpen, het is een eer om het shirt van Anderlecht te mogen dragen", zo staat te lezen in de media. "Tuurlijk heb ik door de tijd en het aantal matchen dat ik op die positie nu speelde, geleerd om een betere rechtsback te zijn. Of ik volgend seizoen nog rechtsachter ben, weet ik nog niet. Veel zal afhangen van Wasilewski."

"'s Avonds samen iets drinken"

Nu de titel binnen is, was de sfeer deze week wat losser. "Het gebeurde wel eens dat spelers wat te laat waren voor de training", vertelt Gillet. "Maar na de titel wordt dat nu wel door de vingers gezien. Sommige spelers gaan nu 's avonds geregeld samen iets drinken."

"Onze sportieve plicht vervullen"

Bij Club Brugge vrezen ze dat Gent hier zondag van kan profiteren. Volgens Gillet is deze vrees echter ongegrond. "De trainer lacht dan misschien meer, hij blijft wel perfectionistisch. We nemen de laatste vier matchen zeker nog serieus en gaan proberen onze tegenstanders nog pijn te doen."

"Wij voelen ons niet de scheidsrechter voor de tweede plaats, maar we gaan wel onze plicht vervullen. Niemand moet op onze hulp rekenen. We gaan nu misschien zelfs beter nog spelen dan in de vorige wedstrijden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.