Van Holsbeeck: "Enkel Lukaku mag niet vertrekken"

ZATERDAG, 26 DECEMBER 2009, 12:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de winterstop mogen enkele spelers vertrekken bij Anderlecht. Dat bevestigt manager Herman Van Holsbeeck in HLN. Zo wil de club onder meer enkele doelmannen verhuren. Ook een transfer van Kruiswijk is bespreekbaar.


Tot nu toe sprak enkel Victor Bernardez openlijk over een vertrek, maar van Van Holsbeeck moet hij zeker blijven. "Maar als Arnold Kruiswijk een andere club vindt, is dat onderhandelbaar. Er zijn Belgische clubs geïnteresseerd, maar ik heb de indruk dat zijn manager meer op de Nederlandse markt gericht is."

Ook enkele doelmannen mogen de club, al dan niet tijdelijk, verlaten. Voor Nicaise Kudimbana is er interesse van zijn ex-club Union. Sébstien Bruzzese en Michael Cordier kunnen rekenen op belangstelling van respectievelijk Club Luik en Charleroi.

Thomas Chatelle, die al een tijdje bij Lokeren genoemd wordt, hoeft de club niet te verlaten. Al is Anderlecht wel steeds bereid te luisteren als er een club zich meldt. Olivier Mukendi zou op huurbasis naar Cercle Brugge kunnen verhuizen.

De kans dat één van de basisspelers de club verlaat, is vrij klein. Al sluit Van Holsbeeck niets uit. "Onze spelers zijn allemaal op de markt als er de juiste prijs voor betaald wordt. Maar als clubs horen hoeveel we voor onze spelers vragen, horen we niets meer. Wij willen onze sterkhouders houden, maar als een speler elders vijf keer meer kan verdienen en wij krijgen een onweerstaanbaar bod, dan is alles bespreekbaar. Behalve Lukaku, die mag sowieso nog niet weg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.