Reacties uit het Ajax-kamp: "Dit was heel slecht"

VRIJDAG, 18 DECEMBER 2009, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Ajax onder zijn kunnen speelde, beseften ook coach Martin Jol en aanvoerder Jan Vertonghen. "Het was gewoon heel slecht", zegt deze laatste. "De eerste helft liep niet zoals gepland."


"We wilden nog iets tonen aan het publiek en de groepswinst pakken", vertelt Vertonghen. "Ikzelf wou ook iets laten zien tegen een Belgische club, dat is dan mijn eergevoel."

Het laten rusten van enkele sleutelspelers weigerte Vertonghen als excuus in te roepen. "Het zijn allemaal volwaardige spelers. Het is jammer dat niet iedereen op niveau presteerde."

Tot slot had Vertonghen nog lovende woorden voor Romelu Lukaku. "Hij is een sterke speler en voor zijn leeftijd is hij al heel goed. De volgende keer heb ik hem toch liever in mijn ploeg."

Martin Jol: "Dit had ik niet verwacht"

"Het publiek had vandaag nog recht op een goede match. Het is jammer dan we hen dat niet konden geven vandaag", was Jol hard voor zijn ploeg. "Dit had ik niet verwacht. Vanaf het begin onderschepte Anderlecht heel goed onze passing."

Ook Jol merkte op dat de Anderlecht-doelpunten erg makkelijk tot stand kwamen. "De eerste en de tweede gingen er wel erg makkelijk in. De derde goal was regelrechte slapstick."

Verder was de Ajax-trainer ontgoocheld in de jongens die meestal op de bank zitten en nu een kans kregen. "Het was zo een aardige uitdaging voor de andere jongens, maar die hebben niet gebracht wat we van hen verwacht hadden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.