Beloften vernederen Charloroi met 5-1

ZONDAG, 13 DECEMBER 2009, 17:15 - Garrincha

De beloften van Anderlecht hebben dit weekend serieus uitgehaald. In het Constant Vanden Stock-stadion werd Charleroi met 5-1 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Badibanga, Baras, Crommen en Mukendi (2x).

Naar aanleiding van de Ketjes Day speelden de beloften hun wedstrijd op het hoofdveld van Anderlecht. De inbreng van de a-kern was met Davy Schollen, Arnold Kruiswijk, Nemanja Rnic, Thomas Chatelle en Cristophe Diandy groot.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en Ziguy Badibanga scoorde al na 4 minuten de 1-0. Na de openingstreffer kreeg Charleroi wat kansjes, maar het was toch Anderlecht dat de wet dicteerde. Een doelpunt van Badibanga werd afgekeurd voor buitenspel en zo ging Anderlecht met 1-0 de rust in.

Na de pauze bleef Anderlecht het spelbeeld bepalen en nu ging de bal wel vlot tegen de touwen. Baras zorgde op het uur voor de 2-0 en na de aansluitingstreffer van Charleroi konden Crommen en invaller Mukendi de score uitdiepen tot 5-1. Door deze overwinning blijft Anderlecht aan de leiding in het klassement met 28 punten uit 13 matchen.

Uitslag: 5-1
Doelpunten: 04' Badibanga (1-0), 60' Baras (2-0), 66' Chiarelli (2-1), 70' Crommen (3-1), 80' Mukendi (4-1), 87' Mukendi (5-1).

Anderlecht:Schollen, Rnic, Mabika (46' De Greef) Kruiswijk, Godeau (61' Crommen), Ciza, Chatelle, Diandy, Baras (66' Mukendi), Garcia Calvete (46' Sterckx), Badibanga.