Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2009, 15:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de eerste wedstrijd van de 18e speeldag trekt Anderlecht vanavond naar Westerlo. In Het Kuipke kan paarswit zijn achtste zege op rij boeken. Het zal dat wel moeten klaren zonder Biglia en Saré. Boussoufa is nog twijfelachtig.


"We moeten meer durven", blikt Ariël Jacobs vooruit in de kranten. "We brachten onszelf te vaak in de problemen door krampachtig te voetballen en de bal niet in de ploeg te houden. Ook tegen Zagreb vergaten we te voetballen. Je moet de bal vragen, hé."

Westerlo startte zwak aan het seizoen met slechts één punt uit vijf wedstrijden. Intussen zit de Kempense ploeg weer op het goede spoor en staat het op vier punten van een plaats in de play offs. De prestaties van Anderlecht-huurling Sasha Iakovenko speelden hierin een belangrijke rol. Benieuwd wat hij vanavond kan.

Aftrap: 20u30
Stadion: Het Kuipke
Scheidsrechter: Paul Allaerts

: : : WESTERLO : : :

Mogelijke opstelling: De Winter, Quina, De Petter, Mravac, Van Hout, Van Kerckhoven, Annab, Deelen, Ceesay, Iakovenko en Tomou.
Invallers: Deelkens, Corstjens, Adams, Modubi, Sarki, Scheelen en Odita.

Geblesseerd: Dekelver, Ruiz en Van Asten
Geschorst: Vanaudenaerde
Gevaar voor gele schorsing:
Opmerkingen: Bij Westerlo is het uitkijken naar Sasha Iakovenko, door Anderlecht uitgeleend en al goed voor vijf doelpunten.

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Legaer, Kouyaté, Boussoufa, Van Damme, De Sutter en Lukaku.
Invallers: Schollen, Cordier, Kruiswijk, Rnic, Bernardez, Chatelle, Bouba, Diandy, Suarez en Frutos.

Geblesseerd: Polak, Sare, Wasilewski en Zitka.
Geschorst: Biglia
Gevaar voor gele schorsing:
Opmerkingen: Mbark Boussoufa is ziek en sukkelt al even met pijn aan de knie. Mogelijk wordt hij door Jacobs gespaard met het oog op de wedstrijd tegen Ajax.

Vorige jaren:
2008-2009: 0-1
2007-2008: 0-2
2006-2007: 3-4
2005-2006: 2-1
2004-2005: 2-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 41.67%
Verlies: 25%
Gelijk: 33.33%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.