Baras en Badibanga: "Bij Anderlecht doorbreken"

DONDERDAG, 10 DECEMBER 2009, 13:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Anderlecht eraan denkt om tijdens de winterstop enkele jongeren uit te lenen, hopen Bruno Baras (foto) en Ziguy Badibanga op een doorbraak in het Astridpark. "Uitgeleend worden zie ik niet echt zitten", aldus Badibanga.


Baras (17 jaar, spits) en Badibanga (18 jaar, aanvallende middenvelder) zijn sterkhouders van het beloftenelftal van Anderlecht. In SudPresse dromen ze beide van de stap naar de a-kern.

"Ik geef mezelf de tijd die nodig is. Ik hoop twee jaar", aldus Baras, die op zijn zeven jaar werd opgemerkt bij RCS Braine. "Ik zou ook graag af en toe meetrainen met de A-kern om zo ritme op te doen. En waarom ook niet deelnemen aan de stage in La Manga? Ik weet dat ik daarvoor eerst moet presteren tijdens trainingen en wedstrijden met de beloften."

Ook Badibanga, die op zijn negende werd weggeplukt bij Dieleghem Jette, lijkt over de juiste mentaliteit te beschikken. "Ik heb geduld en wacht zolang het nodig is. Ik moet nog aan kracht winnen", zo zegt hij. "Uitgeleend worden zie ik niet echt zitten. Het is hier dat ik wil doorbreken, nergens anders."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.