Kouyaté hoopt op basisplaats tegen Westerlo

DONDERDAG, 10 DECEMBER 2009, 13:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Lucas Biglia geschorst is, hoopt Cheikhou Kouyate tegen Westerlo in de basis te mogen starten. "Ik hoop dat mijn geduld beloond wordt", zegt hij. "De voorbije maanden heeft de coach me voorgehouden dat ik geduldig moest zijn."


"Het zou mooi zijn mocht ik samen met Sare centraal op het middenveld kunnen spelen", laat Kouyaté optekenen in HLN. "Bouba is mijn voorbeeld. Ook hij heeft gedurende twee seizoenen zijn geduld verbeten en op zijn kans gewacht."

"Ik word vaak met Sare vergeleken, maar eigenlijk zijn we verschillende spelers. Bouba is meer verdedigend, ik ben meer aanvallend", zo besluit de Senegalees.."

Theoretisch rijbewijs gehaald

In Het Nieuwsblad zegt Kouyaté dat hij woensdag ook geslaagd is voor zijn theoretisch rijexamen. "Het was al de derde keer dat ik probeerde. "De eerste keer heb ik 17 fouten gemaakt en de tweede keer 10. Ik heb er dinsdag hard voor gestudeerd." Met succes, want hij had nu maar één foutje meer.

Nu hij zijn voorlopig rijbewijs heeft, start hij met rijlessen. "Ik ga 20 uur les volgen bij een rijschool. Ik heb al eens met de auto gereden, maar ik ben toen bijna tegen een boom geknald."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.