Deschacht: "Winterstop te kort om te recupereren"

MAANDAG, 30 NOVEMBER 2009, 17:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Deze week begint Anderlecht aan een drukke decembermaand. Tot Nieuwjaar speelt paarswit maar liefst acht wedstrijden. "Als speler verkiezen we dat de wedstrijden elkaar snel opvolgen", heeft Olivier Deschacht er er zin in.


"Op die manier blijven we in het ritme en gaan de trainingen sneller en beter", legt Deschacht uit in Sudpresse. "Persoonlijk voel ik me nog heel fris."

Begin januari krijgen de Anderlecht-spelers zes dagen verlof. "Dat is heel kort. We zullen proberen er vijf dagen van te profiteren, vooral van eindejaar op 31 december", kijkt Deschacht al vooruit. "Ik was graag vertrokken naar Parijs of Londen, maar mijn vriendin heeft in januari examens."

Of zo'n korte winterstop volstaat om fris te hervatten, kan de aanvoerder niet zeggen. "We zullen dan zo'n 40 wedstrijden gespeeld hebben. Het is onmogelijk om daarvan in vijf, zes dagen te recupereren, maar we zijn goed betaald en mogen niet klagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.