Verhuurde Iakovenko bloeit helemaal open

MAANDAG, 30 NOVEMBER 2009, 16:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Oleksandr Iakovenko, momenteel verhuurt aan Westerlo, scoorde dit weekend zijn vijfde competitiegoal. In GvA wordt gespeculeerd over zijn toekomst. "Wat er in de zomer gebeurt, hangt vooral af van Anderlecht", zegt zijn manager.


Bij Westerlo zijn ze realistisch: de kans dat Iakovenko volgend seizoen nog in Het Kuipje speelt is klein. "Daar hielden we vanaf de eerste dag rekening mee"quot;, zegt coach Jan Ceulemans. "Laten we realistisch zijn: Anderlecht gaat die jongen verkopen. En hij zal elders willen spelen."

"Jakovenko beseft zelf ook dat dit zijn kans is, want ondanks zijn talent heeft hij nog geen carrière gemaakt. Bij Westerlo voelt hij zich goed en krijgt hij een vrije rol. En dat betaalt hij terug met doelpunten", aldus Ceulemans.

De manager van Iakovenko laat alle opties open, maar acht de kans ook klein dat de Oekraïner volgend seizoen nog voor Westerlo zal spelen. "Westerlo is de juiste club en Ceulemans de juiste coach voor hem. Maar wat er in de zomer gebeurt, hangt vooral af van Anderlecht. Maar er is veel interesse, uit binnen-en buitenland."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.