Jacobs: "Boussoufa is ziek van rode kaart"

MAANDAG, 23 NOVEMBER 2009, 15:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Roeselare pakte Mbark Boussoufa zijn tweede rode kaart van het seizoen. Ariël Jacobs toonde begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. "De scheidsrechter paste twee keer gewoon de reglementen toe", zei de coach.


Jacobs noemt de uitsluiting van Boussoufa dan ook dom. "Boussoufa weet dat je geen goal mag vieren op de omheining en dat vrijwillig handspel met geel bestraft wordt", aldus Jacobs in Het Nieuwsblad. Toch zal Jacobs hem niet straffen. "Hij voelt zich zelf schuldig en ongelukkig. Hij is er ziek van."

In de dertien wedstrijden die Boussoufa dit seizoen speelde, verzamelde hij al tien gele en twee rode kaarten. Opvallend veel voor een creatieve speler als Boussoufa. "Er was daar maar één gele kaart bij voor een overtreding", verdedigt Jacobs zijn Marokkaan. "Hij wil graag scoren en het was in die drang van de straatvoetballer die hij is, dat hij die bal in een reflex nog met de hand meenam. Een goal of een assist wil hij uitbundig vieren."

Door zijn uitsluiting zal Boussoufa er vrijdag niet bij zijn wanneer Anderlecht naar Kortrijk trekt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.