Slechts 12 spelers gebonden door whereabouts

DINSDAG, 10 NOVEMBER 2009, 13:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De whereabouts in de sport liggen na de schorsing van enkele tennissers onder vuur. Bij Anderlecht moeten maar 12 spelers opgeven waar ze één uur per dag verblijven voor dopingcontrole. Enkel zij die in Vlaanderen wonen, doen dit.


De strijd tegen doping is een regionale aangelegenheid. Vlaanderen gaat hierin veel strenger te werk dan Wallonië. De gevolgen zijn dat bij Anderlecht enkel Zitka, Wasilewski, Polak, Van Damme, Boussoufa, Deschacht, De Sutter, Schollen, Kruiswijk, Frutos, Biglia en Suarez hun whereabouts moeten invullen.

De spelers hoeven de formulieren niet zelf in te vullen. Teammanager José Garcia doet dit voor hun. "Ik doe dat per trimester. Het is echter moeilijk te zeggen waar een speler een maand later zal zijn", zegt Garcia hierover in Het Nieuwsblad. "Elke donderdagavond pas ik de gegevens dan aan voor de volgende week, naargelang het trainingsschema en het programma dat Ariël Jacobs me geeft. De spelers moeten me ook een schema geven van wat ze juist gaan doen."

Volgens Garcia is zijn er bij Anderlecht nog geen problemen geweest met dopingcontroles."Er zijn al spelers gecontroleerd en tot nu toe is alles goed verlopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.