Proto: "We hebben een superweek achter de rug"

MAANDAG, 9 NOVEMBER 2009, 17:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook tegen Genk incasseerde Silvio Proto geen doelpunt. In de competitie was dit al de 4e keer op rij en de 8e keer in totaal. "Ik moet hiervoor mijn verdedigers danken", zei hij achteraf. "Maar eigenlijk ben ik er niet mee bezig."


"Gillet speelde een supersterke match, net als Juhasz. En als je ziet hoe Ondrej Mazuch tegenwoordig verdedigt, dan neem ik daar mijn petje voor af", zwaait Proto met lof in Het Nieuwsblad. "Het is dankzij de hele ploeg dat we tegenwoordig zo weinig tegengoals pakken. De aanvallers zijn de eerste verdedigers en als iedereen zijn taak doet heeft de doelman weinig werk."

Dat Proto zich goed voelt, bewijst ook zijn reactie op het doelpunt van Lukaku. "Is er nog een speler van Genk die de bal raakte toen ik die uittrap naar Lukaku gaf toen hij scoorde? Verdomme, anders had ik een assist gehad. Echt jammer", zei hij lachend.

Door deze overwinning neemt Anderlecht ook weer de leiding over van Club Brugge. "Anderlecht heeft echt een superweek achter de rug", aldus Proto. "We zijn Europees quasi zeker geplaatst en pakken 12 op 12 in de competitie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.