Buurman grijpt net naast pole-position

ZATERDAG, 7 NOVEMBER 2009, 16:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Yelmer Buurman heeft op het circuit van Jarama in Spanje een sterke kwalificatie gereden. In de finale strandde hij op slecht zes duizendsten van een seconde van Sebastien Bourdais (Sevilla).


Buurman zat in groep B en kon zich vlot plaatsen voor de kwartfinales. Daarin bleek de Nederlander te sterk voor Max Wissel (Basel). In de halve finale won Buurman van Antônio Pizzonia (Corinthians) en stootte zo door naar zijn eerste finale.

De finale, waarin hij het opnam tegen Sebastien Bourdais (Sevilla), was uitermate spannend en het verschil tussen Bourdais en Buurman was uiteindelijk slecht zes duizendsten van een seconde in het voordeel van de Fransman.

De pole-position gaat morgen dus naar Bourdais, Buurman start vanop de tweede plek. Titelkandidaten Craig Dolby (Tottenham) en Adrián Vallés (Liverpool) presteerden slecht en zullen als respectievelijk negende en dertiende starten. Race 1 start om 10.00 uur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.