Jacobs: "Vlugge kwalificatie is mooi meegenomen"

DONDERDAG, 5 NOVEMBER 2009, 12:26 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Een zege tegen Timisoara deze vanavond betekent zo goed als zeker de kwalificatie van Anderlecht voor de 1/16de finales in de Europa League. Al kan Zagreb in beroep nog altijd roet in het eten gooien.


"Dat beroep van Zagreb interesseert mij en mijn spelers niet. We moeten zelf de kwalificaties afdwingen. Ik ben niet graag afhankelijk van tegenstanders of gerechtelijke procedures. Als we ons tegen Timisoara zogezegd kwalificeren, gaan we niet vieren. Moet er altijd gevierd worden? We blijven beter low-profile."

"Het verschil tussen Timisoara en Anderlecht is dat wij willen winnen en zij moeten winnen om hun kwalificatie niet in het gedrang te brengen. Veel mensen bij Anderlecht zouden voor de Europese campagne getekend hebben voor het scenario waarin we nu zitten. Na drie speeldagen hebben we een 5 op 9, na één thuismatch en twee verplaatsingen. We kunnen ons nu al kwalificeren en dat met zo'n jeugdige groep. Door ons drukke programma in december zou een vlugge kwalificatie meegenomen zijn. De zege is ons doel, maar of ik die zal nastreven met één of twee spitsen is relatief. We moeten er rekening mee houden dat Timisoara op verplaatsing heel efficiënt is en dat ze zullen wachten op dat ene kansje. Ik ben een realist, al wordt dat gauw vertaald naar een negativist."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.