Jacobs: "Teveel slordigheden bij balbezit"

ZONDAG, 1 NOVEMBER 2009, 00:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Trainer Ariël Jacobs zag dat zijn ploeg geen grootse wedstrijd speelde tegen Lokeren. "Het was vandaag heel moeilijk door de tegenstander, maar vooral door onszelf", zei hij aan Sporza.


"Bij balverlies speelden we te ver van de man en in balbezit waren er teveel slordigheden. Daar heeft Lokeren goed gebruik van gemaakt."

"Of we Boussoufa misten? We hadden zijn afwezigheid op een betere manier moeten kunnen opvangen dan we vandaag gedaan hebben. Anderzijds zie je dat veel ploegen afhankelijk zijn van spelers die het verschil maken op de kleine ruimte. Zelfs Real Madrid wijst naar de afwezigheid van Cristiano Ronaldo als verklaring voor de mindere resultaten", aldus Jacobs.

De coach had ook lof voor doelman Silvio Proto. "Proto was zeer belangrijk vandaag. Zijn redding op het schot van Tshimanga vroeg in de wedstrijd was een sleutelmoment. Ook na de rust speelde hij sterk, dat mag wel eens onderstreept worden."

Jacobs apprecieerde dat de spelers zich na afloop bewust waren van hun mindere wedstrijd. "Ik ben blij dat de spelers er zich van bewust zijn dat ze een slechte wedstrijd gespeeld hebben. Die zelfkritiek is positief naar de komende wedstrijden toe. Dit was een goede test voor de match van donderdag tegen Timisoara. Die match kan op dezelfde manier verlopen", zei Jacobs.

Over zijn contractverlenging zei hij nog dit: "Iedereen kent de voorgeschiedenis en mijn gevoel is diep vanbinnen niet veranderd. Het was geen eenvoudige beslissing, maar er is persoonlijk op mij ingepraat en toen kon ik niet meer weigeren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.