Degryse: "Hele club moet voor de spiegel staan"

VRIJDAG, 21 AUGUSTUS 2009, 09:28 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Analist Marc Degryse is in Het Laatste Nieuws niet mals voor Anderlecht. "Met uitzondering van Suarez bleef iedereen onder zijn niveau - of misschien net niet, als u begrijpt wat ik bedoel", zegt Degryse.


"Ik beweer niet dat de keuze voor Gillet het resultaat beïnvloedt, maar één helft lang was er geen evenwicht in de ploeg. En ik heb me geërgerd aan de defensie: ik voel me niet goed bij Proto als doelman en ook de vier mensen voor hem waren stuk voor stuk niet goed genoeg."

"Wasilewski is al langer een probleem, Juhasz zal nooit een leider zijn, Deschacht ging in de fout bij de vierde goal en Van Damme zit elders met zijn hoofd."

"Maar de 5-1 was ook een collectief falen", weet Degryse. "Op CL-niveau zijn blijkbaar ook Polak en Biglia niet in staat om deze ploeg samen te houden. Voorin mochten we dan weer meer verwachten van Boussoufa. Hij wijst naar de gebrekkige aanvoer. Dat is juist, maar hij moet eerst naar zichzelf kijken: in balbezit was hij onvoldoende."

"De vedetten hebben gefaald", besluit een kritische Degryse. "Sommige spelers hebben zelfs moeite met het ABC van het voetbal: positiespel, balbehandeling, slimheid, maturiteit. De hele club moet voor de spiegel staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.