Eurofoot toernooi: dag 1

VRIJDAG, 31 JULI 2009, 18:03 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ook dit jaar zijn de min 19-jarigen van Anderlecht weer van de partij op het Litto Eurofoot toernooi. Het internationaal jeugdtoernooi in Oostduinkerke gaat telkens door in het eerste weekend van augustus.


Anderlecht werd onderverdeeld in groep A en speelde vanmorgen om 10.30u zijn eerste wedstrijd. Het won die met het kleinste verschil van AA Gent dankzij een doelpunt van Badibanga. In de namiddag nam paars-wit het om op tegen de gemixte ploeg van Willem II/RKC. Anderlecht versloeg de Nederlanders met 1-2 door doelpunten van opnieuw Badibanga en Adjetey.

Morgen volgen er nog drie groepswedstrijden en zondag staan de halve finales en de finale op het programma. In 2005 won Anderlecht het toernooi nog, in 2006 en 2007 was het telkens verliezend finalist. Vorig jaar eindigde paars-wit op de negende plek.

De 12 deelnemers: Tottenham Hotspur, Celtic Glasgow, Willem II/RKC, Pão de Açúcar, Eintracht Frankfurt, PSV Eindhoven, Cercle Brugge, AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik, Germinal Beerschot.

Stand in groep A na dag 1:
1. Anderlecht: 6 pnt
2. Tottenham: 4 pnt
3. AA Gent: 3 pnt
4. Willem II/RKC: 3 pnt
5. Club Brugge: 1 pnt
6. Pão de Açúcar: 0 pnt




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.