Blanpain: "Anderlecht staat sterker dan Van Damme"

DINSDAG, 28 JULI 2009, 07:14 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Roger Blanpain, professor arbeids recht, heeft Anderlecht de juridische middelen om Jelle Van Damme te verplichten om te spelen tegen Sivasspor indien hij dat zou weigeren.


"Anderlecht kan Van Damme niet fusilleren als hij niet speelt, maar er zijn toch wel enkele drukkingsmiddelen", zegt Blanpain in De Standaard. "Van Damme is een werknemer die een contract heeft en hij kan niet zomaar weigeren om zijn job te doen. Als hij weigert te spelen kan Anderlecht hem ontslaan, maar daar stuurt de speler misschien op aan om zo zijn vrijheid te verkrijgen."

"Anderlecht kan hem ook schorsen, een deel van zijn loon afhouden of verwijzen naar de B-kern. Daar zal Van Damme al meer verveeld mee zitten. Zelfs als Van Damme een blessure veinst, kan of moet de ernst van die blessure nog vastgesteld worden door een dokter", weet de professor.

"Als hij weigert te spelen schaadt hij de belangen van de club en van zijn ploegmaats. Bovendien maakt Van Damme ook geen reclame voor zichzelf. Welke club is er nu geïnteresseerd in een speler die niet loyaal is aan zijn werkgever. Vraag blijft natuurlijk of het aangewezen is een ongemotiveerde speler te verplichten om te voetballen", aldus Blanpain.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.