Buurman finisht als 8ste in eerste race, out in 2e

ZONDAG, 19 JULI 2009, 12:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Deze voormiddag werd de eerste race van de Superleague Formula op het circuit van Zolder gereden. Yelmer Buurman, die vanop de negende plek startte, eindigde uiteindelijk op een achtste plek.


Al in het begin van de race moest de safetycar uitrijden na een incident waarbij 3 ploegen uitvielen: Sporting Clube de Portugal, Atlético de Madrid en Corinthians waren de ongelukkigen. De RSCA-bolide vocht enkele pittige duels uit met de wagen van Al-Ain. Die laatste ging bij het voorbijsteken echter in de fout en verloor zo enkele plaatsen.

FC Midtjylland, met Kasper Andersen aan het stuur, lag lange tijd aan de leiding maar tijdens de pitstop sloeg de wagen af en zakte zo helemaal weg in de race. Daarna ging FC Midtjylland nog eens van de baan en werd de race voor een tweede keer geneutraliseerd. Anderlecht lag toen in de 5e positie, een plaats ze zagen verloren gaan na een duel met AC Milan. Buurman zakte toen naar de 8e plek, een plek waar hij uiteindelijk zou op finishen. Tottenham, met Craig Dolby aan het stuur, kwam als eerste over de lijn. Glasgow en Liverpool werden respectievelijk tweede en derde.

Om 15u werd er de tweede race gerenden. Hierin moest Buurman echter al snel opgeven met een kapotte achtervleugel. Heel wat teams zagen hun wagen uitvallen. Het circuit lag er nat bij door enkele hevige buien in de namiddag.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.