Anderlecht speelt 2-2 gelijk tegen Bilbao (3-4 na pen)

ZATERDAG, 18 JULI 2009, 22:09 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft op het toernooi van Guadiana 2-2 gelijk gespeeld tegen Athletic Bilbao tijdens de reguliere speeltijd. In de strafschoppenreeks die volgde, haalde Anderlecht het met 3-4.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd tegen Bilbao en dat leverde na 12 minuten al resultaat op. Boussoufa zette de bal voor tot bij De Sutter, die verlengde en Suarez trapte de 0-1 in doel. Hoewel het tempo niet erg hoog lag, werden de duels wel op het scherp van de snee uitgevochten. Na zo’n 25 minuten verdubbelde paars-wit zijn voorsprong. Tom De Sutter werkte een hoekschop in doel. Enkele minuten later konden de Spanjaarden de aansluitingstreffer maken na een snelle counter.

Net na de pauze kreeg De Sutter een kans op de 1-3, maar de keeper van Bilbao zat er nog net met zijn voet tussen. Silvio Proto was zeker niet werkloos aan de overkant en moest met een save uitpakken op een vrije trap van Bilbao. In de 60ste minuut konden de Spanjaarden dan toch gelijk maken. Gurpegi kopte op hoekschop de bal voorbij een kansloze Proto. In de tweede helft had Bilbao meer balbezit en op een kwartier voor het einde ontsnapte Anderlecht aan de 3-2. Ook paars-wit kon nog dreigen, maar goals vielen er niet meer.

Penalty’s moesten dus beslissen over de 3de en 4de plaats. Hierin toonde Anderlecht zich het sterkst en Matias Suarez scoorde de beslissende penalty.

Uitslag: 2-2
Doelpunten: 11' Suarez (0-1), 26' De Sutter (0-2), 29' De Marcos (1-2), 60' Gurpegi (2-2)

Athletic Bilbao: Armando, Eneko, Etxeita, Ustaritz, Castillo, Orbaiz (46' Iturraspe), David López (46' Gurpegi), De Marcos, Ion Vélez (46' Muniain), Yeste, Etxeberria
Anderlecht: Proto, Van Damme (Diandy), Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa, Polak (64' Biglia), Sare, Legear, Suarez, De Sutter (74' Reynaldo)