SF: Anderlecht strandt in kwalificaties

ZATERDAG, 18 JULI 2009, 18:18 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De Superleague formula is in Zolder beland voor de tweede manche van het seizoen. Vandaag, zaterdag, stonden de kwalificatie ritten op het programma. Morgen start Yelmer Buurman als negende.


Anderlecht kwam door loting in groep A terecht: FC Midtjylland, FC Porto, FC Basel, Sporting Clube, RSC Anderlecht, Galatasaray, Atlético de Madrid, Flamengo, PSV Eindhoven.

Buurman reed in het begin van de sessie enkele goede tijden maar strandde op de 5e plek en kon hierdoor niet doorstoten naar de volgende ronde. De Nederlander bleef steken op een rondetijd van 1:19.950, amper 69 honderdste minder dan P. Petiz die uitkomt voor Sporting Clube de Portugal.

In de pole position shoot-out kwamen FC Midtjylland en Rangers FC tegen mekaar uit. Hierin toonde Andersen (FC Midtjylland) zich de beste zodat hij morgen op kop start. Anderlecht start als 9e op de 5e rij. De eerste wedstrijd start om 11:30, de tweede om 15u. Beiden zijn morgen live te volgen op EXQI Sport.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.