Jacobs: "Weten eigenlijk niets over Sivasspor"

ZATERDAG, 18 JULI 2009, 00:43 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Sivasspor kwam gisteren uit de urne als tegenstander van Anderlecht in de derde voorronde van de CL. De Turkse club is een nobele onbekende voor paars-wit, maar van onderschatting lijkt geen sprake.


"We weten er eigenlijk niets over", geeft coach Ariël Jacobs toe in De Standaard. "We zullen Sivasspor echter niet mogen onderschatten, zoals we vorig jaar misschien met BATE Borisov hebben gedaan. Het team heeft tot op het einde van het seizoen met Besiktas gestreden om de Turkse titel en gevestigde waarden als Fenerbahçe en Galatasaray achter zich gelaten. Het is dus tot heel wat in staat. We moeten mikken op de volgende ronde, maar Sivasspor zal meer kwaliteiten hebben dan BATE."

"De manier waarop Sivasspor speelt, moet ik nog ontdekken. Ik weet niet of ze dominant voetballen. Een ploeg kan ook vicekampioen worden door goed countervoetbal te spelen", weet Jacobs.

Anderlecht ontvangt Sivasspor eerst thuis op dinsdag 28 juli. "Het is een cliché, maar in ons eigen stadion mogen we geen tegengoal slikken en op verplaatsing een week later moeten we scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.